Min mirakuløse historie- jeg har B12-mangel!

Jeg har B12-mangel!

Mangelen ble oppdaget for 15-17 år siden. Det var ikke stor mangel, men jeg ble satt på TrioBe, og det jeg har tatt daglig siden den gang.

Det har deretter blitt sjekket innimellom, og blodprøvene har vist at B12-nivået er ok. 

Sykere og sykere

Allikevel ble jeg sykere og sykere, og til slutt ble  jeg nylig uføretrygdet. Det skal nevnes at bilen min ble påkjørt bakfra i 2006, og at jeg fikk en kraftig smell i nakken,-  noe som også førte til at jeg ble syk. 

Lav B12

Da blodprøven viste «litt» lite B12 for 2 måneder siden valgte jeg i samråd med legen å prøve sprøyter - B12 Orifarm. 

Hva skjedde?

Jo, da forsvant et hav av problemer. Jeg begynner faktisk å  gråte når jeg tenker på det. 

☑️ Utmattelse. 

☑️ Daglig svimmel. 

☑️ 3 typer tinius.

☑️ Følelse av trykk i hodet og øyne.

☑️ Mye leamus på øynene.

☑️ Høyre øye har hatt en slags hinne - og mye ubehag hver våkne time - uten av øyelegen har funnet noe feil.

Det er nå mye bedre selv om det kanskje aldri blir helt bra.

Jeg plages ikke lengre som før sprøytene.

☑️ Dirring i hodet som om en transformator skulle bodd der inne,

- verst ved hvile.  

☑️ Rygg og kraftige nakkesmerter. 

☑️ Mistet ting hele tiden. Glass, bestikk, mobil, nettbrett osv. Kan nevne at jeg i dag har knust skjerm på begge enheter.

☑️ Store problemer med hukommelsen.

Dement?

(Min datter var 100% sikker på at jeg var på vei til å bli dement. Hun var veldig bekymret) 

☑️ Glemte ord, og setninger stoppet helt opp.

☑️ Brenninger og stikking i og under bena og utside albuer/armer. 

☑️ Betennelse i skuldre.

☑️ Prikking, smerter, skjelvinger i kroppen.

☑️ Prikking i hender.

☑️ Stikking og maurkryping i kroppen. Holdt på å bli gal, det var som om en million smådyr kravlet og  rundt på overkroppen. 

Dette varte i flere måneder før jeg fikk min første B12-sprøyte. Maurkrypingen var det første symptomet som gav seg når jeg endelig fikk sprøyter. Jeg tror det allerede skjedde etter  den  tredje B12- sprøyten

 -Mauringen har ikke kommet igjen siden.

☑️ Nervesmerter. 

☑️ Sårt og ømt tannkjøtt som det har vært ille å bruke tannbørste på er nå helt normalt (har ikke lest dere skriver om det, men for meg er det ikke en annen forklaring. Det såre tannkjøttet ble helt fint etter 4 - 5 år med sårhet etter 6-7 sprøyter B12. Kan nå pusse tenner som normalt uten ubehag) 

☑️ Ekstremt tungpustet bare av å henge opp klær, gå til postkassen, lage mat etc. 

☑️  Høy puls/hjertebank - ofte rund 100 i hvilepuls. Tidvis 4-5 timer på sofaen da jeg hadde så høy puls at jeg nesten besvimte om jeg reiste meg. Har ikke hatt høy puls en eneste dag eller time siden sprøyte 6-7. 

Helt fantastisk! 

Tenk at mangel på et vitamin kan føre til så ekstrem utmattelse. 

☑️  Ekstrem nattesvette. Helt borte. 

☑️  Store muskler i kroppen har i flere år hoppet - som store leamus. Har også hatt noen 

☑️ akutte muskelkramper i bena, legger og lår. 

☑️  Hendene stivner hver natt, men blir bedre utover dagen. Dette er det eneste som ikke er blitt bra. Jeg har fremdeles en del stivhet i fingrene, men allikevel bedre enn før. 

☑️  Følelse av pute under bena. Vet ikke hvor mange ganger jeg gikk på tur med hunden og tok skoene av meg langs veien. Det måtte jo være noe i skoen. Til slutt måtte jeg innse at det ikke var noe der. Bare enda en rar og uforståelig ting som skjedde meg.

☑️  Daglig ustø og mistet balansen hver gang jeg reiste meg opp - både fra sengen og ellers. 

Dette var vel det som var mest urovekkende av alt jeg opplevde ved B12 mangel på cellenivå. Dette begynte å normalisere seg etter 6-7 sprøyter.

Den lettelsen var enorm!

☑️ Luktesansen var nesten borte, men smak ok. I tillegg så har jeg hatt

 ☑️ problemer med å gå, å løfte bena. En museliten bakke var nok til at jeg måtte gå i musetempo og da så jeg ut som om jeg skulle besvime vel oppe. Folk som så meg spurte om jeg trengte hjelp. 

Kan nå gå tur igjen!

Ja, det var ille! Alt dette forsvant etter den 7 injeksjonen jeg fikk. Noe forsvant litt før, men resten etterpå. Jeg kan for første gang siden ca 2007 gå tur hvor det er bakker - uten å få pusteproblemer. Selv turer på flat vei var utmattende. 

Jeg føler meg frisk igjen!

Det er bare helt utrolig hva et vitamin kan gjøre. Jeg føler meg helt frisk. Jeg som nesten besvimte bare jeg skulle henge opp litt klær. 

Min datter...

Må nevnes at min datter også har gått på B12 TrioBe- tabletter. Hun har slitt med utmattelse, daglig hodepine og svimmelhet. Jeg krevde fra legen hennes at hun også skulle få prøve sprøyter. Min datter ble raskt frisk. Nå får hun sprøyter hver måned og våkner av seg selv - uten svimmelhet og hodepine.

Mine foreldre....

Jeg har også fått mine foreldre i 80-årene testet. Begge hadde B12- mangel og begge tar nå Behepan. Min far skal muligens over på sprøyter. 


Min søster.....

Min søster har akkurat samme symptomer som meg - bare enda flere symptomer, og dessuten har de har vart lengre. Prøvene hennes viser at hun ikke har B12 mangel, sier legen, verdiene er innenfor normalområdet..... Hun har nå kjempet med 3 forskjellige leger i 4 år. 

Hun fikk i går klarsignal til å ta B12- sprøyter, og  hun hadde da med seg skriv fra B12- foreningen som legen tok seg tid til å lese gjennom. Legen ba om å få beholde skrivene...

Legen vil for øvrig bare prøve ut dette i 2-3 måneder da hun mener min søster ikke har B12-mangel. Jeg tror kanskje ikke at legen vet at man kan ha helt normale verdier, men likevel mangel av vitamin B12 på cellenivå.

Hun må betale for ampullene selv. Det blir veldig spennende å se om hun opplever det samme «mirakel» som jeg gjorde. Det hadde vært lykke!

Men 2 - 3 mnd er alt for lite, så vi må sørge for at behandlingen fortsetter. Det skal sies at etter ca. en uke fra sprøyten blir satt, begynner mine symptomer å vise seg igjen. Ikke like sterkt - men bygger seg opp etter hvert. Jeg fikk da ta sprøyter oftere en anbefalt, og tar nå ca hver 3.uke. Skulle nok tatt hver 14 dag eller oftere. Jeg får alltid en oppblussing av nervesmertene i 2 dager etter hver sprøyte, med så roer det seg. Har lagt merke til at symptomene blir mildere  og mildere for hver sprøyte som tas......


B12-Foreningen

Hadde det ikke vært for B12-Foreningen, og alt det jeg leste om der så hadde verken min datter, min søster, eller jeg tatt sprøyter i dag. Og mine foreldre hadde ikke vært testet. Jeg hadde ikke forstått at mine problemer "bare" var B12 vitaminmangel. Jeg trodde jeg hadde ME og fibromyalgi som min første lege sa. 

Og en form for Utmattelse.

Jeg leste om symptomene på  B12- Foreningen sin hjemmeside, og det føltes som de beskrev meg.

Så glad og takknemlig for at jeg snublet over rett innlegg/artikkel.

Jeg har i ettertid lært mye mer og fått utrolig god hjelp som betalende medlem. Og i tillegg er det nesten gratis. Anbefales!Hilsen fra mirakeljenta, Janne! 👏👏👏❤️

Jeg brenner for at både leger og pasienter skal få mer kunnskap om mangel på vitamin B12 og hvilke kjempeproblemer mangelen kan føre til da den kan ramme alle kroppens celler. 

Pass på deg selv og dine kjære, det gjør i alle fall jeg. ❤️❤️❤️