HISTORIER


Vi setter stor pris på om du vil dele din B12-historie med medlemmene 
i B12-foreningen.


Du velger selv om du vil være anonym.

Send din HISTORIE til historier@b12-foreningen.no
"JEG VAR VED AT DØ AV VITAMIN B12-MANGEL"

Vitamin B12-mangel kan være svært at diagnosticere og bliver det ikke opdaget, kan det få katastrofale konsekvenser. Det ved Bettina Borre Buhl alt om. 

https://www.sundtkvindeliv.dk/nyheder/jeg-ved-doe-vitamin-b12-mangel

Les også om henne her:

B12-mangel uten anemi: Maanedsskriftet.dk

Du kan lese hennes historie her


Nicolette

Nicolette van Vliet

(51) er fortsatt ikke i stand til å lese en bok, de tingene hun leser, blir ikke sittende fast. Det er en av de mange konsekvensene av den vitamin B12-mangelen, som ble funnet hos sykepleieren i fjor. "Jeg ville si ting, men kunne ikke finne ordene. Doodeng!"
"I ettertid tenkte jeg at ting ikke hadde gått bra siden 2012. Jeg har aldri følt meg helt bra, hadde søvnproblemer, var ekstremt utslitt, hadde konsentrasjonsproblemer og var ustabil. Mine følelser gikk i alle retninger, fra veldig glad til deprimert.

B12 INJEKSJON
I februar 2017 fungerte det egentlig ikke lenger, og jeg var syk. Fra da av gikk alt bare nedover, men ingen visste hvorfor. Legen tenkte først på utbrenthet. Han sa at jeg bare skulle ta det med ro, og at jeg ville føle meg bedre.

I juni i fjor kom jeg plutselig på at min mor var ofte veldig sliten, og at hun ble behandlet med vitamin B12-injeksjoner. Kanskje det var svaret på mine problemer! Jeg ba om å bli testet. Selv om min B12 faktisk viste seg å være lav, var det ifølge legen innenfor de normale  referanseverdiene, og jeg burde ikke bekymre meg. Men jeg gjorde det fordi jeg hadde en lang liste av plager.
Da jeg var på mitt verste, kunne jeg ikke lenger løfte armene mine og knapt gå. Hvis jeg prøvde, skubbet jeg bort i alt. I tillegg glemte jeg mer og mer, og jeg hadde afasi; Jeg ville si alt, men kunne ikke få ut ordene. Skummelt!


Sykepleier

Jeg er sykepleier og vet at når det gjelder hjernen og nervene, er behandling og hvile viktig. Uten disse to, økte sjansen for permanent skade dag for dag. Jeg har aldri vært redd for en svulst eller infarkt - som kan gi for lignende symptomer -.
Jeg var nesten sikker på at symptomene mine skyldtes vitamin B12-mangelen. Jo mer mannen min fordybet seg i symptomene - jeg kunne ikke gjøre det lenger - jo mer kjente vi mine symptomer i dem.Jeg ble medlem av en gruppe på Facebook og spurte legen om henvisning til en indremedisiner. Jeg dro også til instituttet B12, det nasjonale kompetansesenteret for diagnose og behandling av vitamin B12-mangler.
Der ble behandlingen startet nesten umiddelbart, og jeg mottok en injeksjon hver 72. time og deretter hver 48. time. Vi er nå et år seinere, og det går ikke så bra. Dessverre er jeg ikke tilbake til den gamle, energiske Nicolette;

BARN

Jeg er for tiden på venteliste for en undersøkelse som må vise i hvilken grad skaden er permanent. Jeg vet nå at mine to barn har mangel. Denne elendigheten kan kanskje bli spart dem.
Jeg tror det er alltid nyttig å utelukke en B12-mangel ved plager som depresjon og glemsomhet. Som sykepleier i hjerte og sjel har jeg tvil om misforståelig atferd som fallhendelser og atferdsendringer med noen av mine klienter i hjemmepleien.

Farmasøyter

Jeg lærte mye og vil gjerne bruke det i praksis. Jeg tror det er lite kunnskap om B12-mangel, og du må selv være kreativ. Det ville være fint om legene ville kombinere sin kunnskap med å øve mer, fordi alle er forskjellige.
I tillegg er NHG-standarden (Nederlands Huisartsen Genootschap, red.) ennå ikke blitt endret og avviker betydelig i diagnostisering og behandlingen av konsekvensene av en B12-mangel fra farmaterapeutisk ståsted, håndboken for farmasøytene.Å føle seg sliten og glemsom? Hvorfor vitamin B-nivåene dine kan  ha skylden

 ... Samantha Nash, 42, pleide å jobbe som jordemor og nøt helgeturer. Men for ett år siden begynte tobarnsmoren bli lammet av tretthet.Legene oppdaget at hennes problemer var skyltes B12-mangel Det er et problem som er lett å behandle, men for ofte lider pasienter dessverre helt unødvendig i årevis. 

Du kan lese Samantha sin historie her

Et eksempel på en patient som var døden nær af perniciøs anemi. Hun kjemper for hyppigere injeksjoner


Når du ser på henne, tror du Leanna Apps var som en hvilken som helst annen, sunn 31-årig kvinne. Men for to år siden lå hun i en sykehusseng og veide bare 32kg. Hennes hud var blitt gul, kroppen hennes var på vei til å klappe sammen, og familien hennes var forberedt på å si deres farvel. Maidstone salgsassistenten ble rammet av en autoimmun sykdom kalt pernisiøs anemi, forårsaket en B12-mangel, et vitamin som trengs for å produsere røde blodlegemer.                               Les hennes historie her:.

Jentene fikk sjokk da de så hva som skjedde med kroppen etter Øya-oppholdet

Det viste seg at jeg hadde B12-vitamin mangel. Jeg fikk sprøyte annen hver dag i to uker, og det funket veldig bra. Da ble jeg fort kvikk igjen, og da sluttet håret å ramle av, forklarer hun.

- Fryktet parykk

Totalt sett antar Mari at hun mistet tre fjerdedeler av håret sitt.

- På noen bilder så jeg at jeg hadde mistet store flekker, og da ble jeg stresset. Heldigvis har jeg tykt hår. Mamma og jeg søkte febrilsk på nettet, og da fant vi ut at det ikke var noe farlig. Men jeg så for meg at jeg måtte få parykk, tilføyer Mari. Les videre https://www.tv2.no/a/8941605/

Feb. 2017

 05.12.2019 

Helsekontrollen (TV 2): Føler du deg trøtt, litt deppa og har konsentrasjonsvansker, kan det hende at du har B12-mangel. En enkel blodprøve ... Link


HER FORTELLER TONE OLESRUD SIN TRAUMATISKE HISTORIE SOM STARTET MED UTMATTELSE OG SØVNPROBLEMER OG ET B12-NIVÅ 81...DU KAN HØRE HENNE SELV FORTELLE HVORDAN DETTE ENDTE.


HUN GIKK TIL LEGEN OG KLAGET OVER UTMATTELSE, FIKK MÅLT S- B12 TIL 81 OG ENDTE OPP SOM PSYKIATRISK PASIENT.

I DAG KJEMPER HUN FOR Å FÅ OPPREISNING OG RETTFERDIGHET FOR EN FEILAKTIG BEHANDLING. HØR HENNE FORTELLE SIN HISTORIE.

KAMPEN FOR SITT EGET LIV I PSYKIATRIEN
- SOMATIKK I MØTE MED PSYKIATRI


Vil du fortelle din historie? Send mail til: historier@b12-foreningen.no