Har fastlegen gjort en feil, eller saboterer han meg?

31.01.2019

Avvist for tredje gang, saboterer fastlegen?

Jeg gikk nettopp inn på Helsenorge.no. Der kan jeg følge med på henvisningen som er sendt til hematolog. Der lå det et svar; Avvist for tredje gang.

Sykehuset har etterlyst mine prøvesvar fra fastlegen fra  tiden FØR jeg startet med  behandling. Dette har han faktisk sendt dem. Dvs. han har sendt prøvesvar fra 18/1-16 til 26/1-17. De oppgitte svar er B12 på 398, hb 13,9, MCV 96, homocystein 6,1 og MMA 0,12.

Hvorfor har fastlegen sendt disse verdiene? B12 på 398? Det hadde jeg etter 5 injeksjoner og 10 mnd på TrioBe!! Jeg hadde B12 på 164 FØR behandling (vel å merke etter 6 mnd på B-vitamin tabletter, butikk)

Injeksjon første gang.

Jeg fikk min første injeksjon 27/11-15! MMA og homocystein ble målt første gang 14 måneder etter første injeksjon.

Forstår at jeg ble avvist.

Joda, jeg ser grunnlaget for avvisningen når disse prøvesvarene er sendt, og det kan se ut som at det er grundig gjennomgått av hematologene. Bare så synd at det er på feil grunnlag....

De har vurdert; Direkte sitert;

  • Kan det tenkes at det finnes enkelte individer som kan ha en genetisk årsak som skulle tilsi at de må ha supranormale nivåer av B12? med slike fine laboratorieverdier er vel dette relativt usannsynlig. Tror en hver metabolsk defekt som omfatter B-vitaminer vil måtte medføre minimum endring i MCV
  • Er det forbundet med risiko å ha supranormale nivåer av B12 uten kjent kreftsykdom, og det finner vi ikke holdepunkter for i litteraturen, så substisjonen er neppe skadelig somatisk sett for individet.

Så da var avvisningen et faktum nok en gang.

Hvorfor har legen sendt disse?

Hvorfor kan ikke legen bare få sendt rette tallene? Alt står jo i journalen min! Kjenner at en har lyst å skrive ord som ikke skal være på trykk!

Nå blir det sendt nok en klage, jeg skal få ny utskrift av journalen i morgen. Sykehuset skal jammen få tilsendt det de trenger, av meg!

Saboterer fastlegen bevisst?

Jeg har nå ringt fastlegen for å få utskrift av journalen -igjen. Skal sendes til hematologen -ALLE blodprøvesvar. Jeg har pasientombudet på saken. Så vi får vente i spenning på resultatet. Gir ikke opp denne kampen!