FAGBREV I Å VÆRE SYK!

26.03.2019

Får man en kronisk sykdom, må man vite alt om sykdommen før man får den.

Jeg skal ikke gå gjennom den første runden jeg fikk med B12 for 10 år siden, den er og blir historie. Jeg vil begynne fra november 2015, da min første injeksjon ble satt.

Etter 14 mnd med helvetesild i øret ba jeg legen pent om å få tatt prøver på «vitaminene». Få prøver ble tatt, men B12 kom tilbake og viste 164 (ref 167-650)

HER skulle jeg visst alt om B12-mangel. Eller kanskje allerede 6 mnd før når jeg startet på B-vitamin tilskudd kjøpt på helsekost?

Som sagt, jeg skulle visst alt før første injeksjon. Satt den 27/11-17. 6 uker senere ble verdiene målt på nytt, og verdien var steget til rett over 200!! Etter 4 injeksjoner til og noen mnd på Triobe, var verdien hele 398!! Fantastisk, verdiene er kjempefine!

Homocystein og MMA blir målt etter 14 mnd med behandling. Resultat; ingen B12-mangel påvises. Juhuuu, jeg er frisk!

Avvist

To hematologer har begrunnet avvisning til spesialisthelsetjenesten på grunnlaget over. Verdiene er kjempefine, homocystein og MMA viser ingen mangel.

Rett før helgen fikk jeg den tredje avvisningen. Begrunnelse denne gang; Lav verdi er målt KUN EN GANG!!

Jeg blir oppgitt, frustrert og sint. Hvorfor skal jeg straffes for at legene ikke har gjort jobben sin skikkelig?

Jeg skulle ønske at jeg visste alt det jeg vet i dag, før jeg fikk vite om mangelen. Vi er dessverre avhengige av legene når man blir syke, men hvorfor ikke få skikkelig behandling ? Vi ønsker ikke være syke, vi ønsker ikke krangle eller klage.

Vi ønsker bare rett behandling, individuell behandling.

Bli hørt av legen! Når legen ikke vet noe om sykdommen burde vi få komme til spesialist som kan dette? Burde ikke det være et krav?

Jeg gikk ned for telling et par dager, men er nå klar for kamp igjen! Vi pasienter skal ikke finne oss i å bli behandlet slik av helsevesenet. Vi skal bli hørt, og få den behandlingen vi har krav på!

Jeg gir ikke opp, hverken min eller andres kamp. En dag skal vi lykkes å få den behandlingen vi trenger 😊