Utenlandsk resept på norsk apotek?

02.02.2020

KAN VI FÅ RESEPT FRA AMSTERDAM OG HENTE AMPULLENE OG FOLSYREN UT I NORGE?

B12-foreningen har vært i kontakt med både Helsedirektoratet og Legemiddelverket for å få svar på en del spørsmål angående import av B12-apmuller, ev. bruk av utenlandsk resept i Norge.

Kan vi som reiser til Amsterdam på lovlig vis få tilsendt medisinene per post, slik som  folk i Sverige og Danmark kan? De er med i EU, vi i EØS.

Jeg har selv spurt om dette som privatperson, men bare fått noen «svada-svar» og egentlig et godt innpakket NEI, enkelte henvendelser har ikke engang blitt besvart.

Da  B12-Foreningen tok kontakt, har det kommet en del alternativ for hvordan vi kan gjøre dette. Dvs, svar på alt kan de jo ikke gi i samme mail, så vi vet enda ikke om vi kan få den tilsendt pr post.

Andre alternativer er søknad om privatimport. Jeg er makelig anlagt, så jeg syntes dette hørtes ut til å være altfor komplisert. Så jeg går for neste alternativ; Hente ut resept, utskrevet på papir av dr Auwerda, her i Norge.

Denne muligheten er der fordi Norge leverer samme preperat som Nederland og Nederland er et EU-land , Norge i EØS.

For sikkerhetsskyld reiste jeg til apoteket i går og spurte. Et uforbeholdent ja, fikk jeg!

Så nå skal jeg bestille resept og hente denne ut på «mitt» apotek. Jeg er skeptisk til om apoteket virkelig gjør dette, men skal prøve.

Det vil koste en FORMUE, men neste skritt er å søke om refusjon. For det  skal også være mulig!

Igjen litt skeptisk, fordi det står på HELFO sine sider at hvis en har vært hos spesialist så må en ha henvisning. Hva nå enn det betyr...

Jeg får jo ikke LOV å komme til en norsk hematolog. 3 søknader og 3 avvisninger!

Så nå blir det spennende dager og uker. Jeg må først få resept, på papir pr post, deretter hente ut.

Så får vi se hva som skjer etter det.

Fortsettelse følger!!

Wenke