Sprøyteskrekk, kofaktorer og selvinjisering.

15.02.2019

Spøyteskrekk og selvinjisering.

I følge behandlingsplanen fra Amsterdam som  jeg fikk i  desember 2017, skulle jeg ha B12-injeksjoner 2 ganger ukentlig i 3 måneder, deretter en injeksjon ukentlig. I tillegg skulle jeg ta 5mg folsyre ved hver injeksjon.

Da jeg var til konsultasjon ble jeg tilbudt opplæring i å sette injeksjonen selv. Jeg takket ja, men nektet å gjøre det selv. Jeg har sprøyteskrekk!!! - Så i praksis fikk jeg vite hvor sprøyta skulle settes,  men sykepleieren måtte gjøre jobben.

Så ble det min tur

Etter hjemkomsten var det med godt mot, jeg skulle sette injeksjonene..... Det ble bokstavelig talt svette, blod og tårer de første gangene jeg måtte til pers, men det gikk over 😉. Kvalmen og skjelvingen forsvant etter hvert, og i dag går det helt greit. Jeg gleder meg ikke, men gruer heller ikke.

Før Amsterdam-turen

Kofaktorer var et begrep jeg mått ha  kunnskap om, jeg leste meg opp og endte med å putte i meg følgende:

Jeg brukte daglig 200mg Dureferon (jerntilskudd), 2000 ie vitamin D og 25 mg B6. (vitamin D er ikke en kofaktor, men tilskudd  jeg likevel tok jeg)

Jerntilskudd hadde jeg tatt i halvannet år, vitamin D i ca. ett år og B6 i 5 måneder da jeg satt kursen mot Amsterdam.

Behandlingsopplegg

Så fikk jeg som sagt  et behandlingsopplegg i Amsterdam,  som sa at jeg før hver injeksjon skulle ta 5 mg folsyre. - Dette fungerte bra de første tre månedene. Legen min der ville også at jeg skulle fortsette med de andre tilskuddene som tidligere.

Blodprøver

Jeg tok nye blodprøver etter 3 måneder, og ferritin hadde doblet seg, vitamin D var gått ned, folsyre var i øvre del av «normalen», og B6 ser det ut til at jeg ikke får målt......

Samtidig fulgte jeg instruksjonene om å ta ukentlige injeksjoner, men det fungerte ikke. Så jeg endte opp med å ha et behov for injeksjoner to ganger i uken. Det har jeg fortsatt med.

Spasmer

Etter noen måneders behandling, fikk jeg noen «rare» spasmer. Jeg henvendte meg da til til Dr. Auwerda og spurte om råd. Jeg informerte ham samtidig om de siste blodprøvesvarene.

Auwerda anbefalte meg da å starte med magnesium daglig,  og jammen  forsvant spasmene etter en uke.

Mitt behandlingsopplegg i dag 

For tiden tar jeg B12-injeksjoner 2 ganger i uken og 5 mg folsyre.

Daglig tar jeg 100 mg Dureferon, 25 mg B6, 350 mg magnesium (innimellom det dobbelte), 4000 ie vitamin D og en B-kompleks.

Prøver å være flink til å spise kaliumrik mat daglig.

NB! Dette er MIN behandling, det er ikke sikkert den passer for deg!