Reultat av undersøkelsen

18.08.2021

1. Er du diagnostisert med mangel på vitamin B12?

Annet

  1. Regelmessige injeksjoner etter operasjon 
  2. Har tatt slankeoperasjon 
  3. Nei, men får behandling 
  4. Sleeve operert og tar Behpan for å forebygge B12 mangel. 
  5. Blodprøvetaking viste B 12 verdier på 137 for 2 måneder siden. Blodceller var normale iflg. lege, men har ikke fått opplyst verdiene på blodcellene. Fikk resept på Behepan 1 mg, 1 tablett år dag på min forespørsel om tilskudd på B 12.
  6.  En gång. Läkarna menar att det var då och att det inte är så hela tiden....
  7.  Har gått på b 12 inj i sikkert 20 år. Fordi jeg var mye sliten og trøtt. 
  8. Har MS. Er ikke diagnotisert, men der er for lavt om jeg ikke har tatt tilskudd.
  9. Ikke av fastlegen, men av privat lege.. 
  10. MS 
  11. Er mye plaget med nevrologiske smerter/kramper. 

2. Lege-pasient

  1. Tar B-12 tabletter kjøpt på helsekost 
  2. Får oppfølging, men må selv organisere når det er behov for påfyll. Møter liten forståelse hos legen. Får oppfølging, men må selv organisere når det er behov for påfyll. Møter liten forståelse hos legen. 
  3. Ber selv om oppfølging 
  4. Følger ikke opp, men får ta ofte injeksjoner 
  5. Fastlegen min har desverre ikke fors 
  6. Skal ta opp problemet med legen etter å ha lagt fram saken her og fått anerkjennelse på et det mulig foreligger et B12 problem. 
  7. Har tatt ein del prøver, legen seier det er ok. Synest sjølv eg har nokre symptomer. Mange i slekta med B 12 mangel 
  8. Skal bestille ny time hos min fastlege og be om en ny blodprøvetaking. 
  9. Fekk B12 injeksjon og får fortsatt pga legen forstod mine problemer med trøtthet, dårlig hukommelse osv 😀👍 
  10. Lege nekter å gi meg B12 på bakgrunn av symptomer. Har nylig byttet lege. 
  11. Prøver å lese meg opp. 
  12. Hadde lav Folat og vit D og homocystein i øvre grense (og lett forhøyet Hb). Fikk Rp på B12 tabl, vit D og kjøpte Folat. Etter 1 mnd fikk jeg beskjed om å slutte, da var B12 over 600, homocystein gått ned og Folat normalisert. Hos hematolog et par mnd senere og han sa jeg ikke fikk diagnosen pga Hb ikke var lav, men fikk Rp på Behepan for 1 år og han skulle skrive til fastlegen min st det er bedre å ta B12 enn Ibux (da jeg opplevde forverring av symptomer da jeg sluttet med B12). Nå, etter 1 mnd, har jeg.fremdeles mye symptomer (har ME), men antagelig mindre enn når jeg ikke tar B12..? Skal skrive til dere etter hvert...😁 
  13. Får oppfølging av lege ..men det vipper litt på hvorvidt legen mener jeg skal fortsette med påfyll . Legen mener at jeg pr idag ligger innenfor måle normene ...da jeg selv merker stor forskjell etter injekson, lar legen meg forsette ..jeg lå på 141 etter de nye måle normene., før siste injeksjon. 
  14. Måtte oppsøke privatlege
  15. Får resept på tbl. Ikke noe mer 
  16. Hslve familien mangler B12 
  17. Jeg sørger selv for å få jevnlige injeksjon m B12 
  18. Fått resept på B12 injeksjoner. Ingen info eller oppfølging. 
  19. Har snakket med B12 foreningen mest. 
  20. Følger opp meg sjøl, må forlange b12
  21. Kun bekreftet b12 mangel av lege, å fått resept på 5 ukentlige injeksjoner.Ingen annen informasjon eller oppfølging. 
  22. Ikke så mye oppfølging fra lege, men hun gjør stort sett det jeg sier og lytter. 
  23. Har fått en del viktig informasjon gjennom Fb- gruppa
  24. Ikke så mye oppfølging fra lege, men hun gjør stort sett det jeg sier og lytter. 
  25. Jeg får ikke oppfølging annet at jeg ønsker en kontroll av blodprøver en sjelden gang, prøver meg fram for å finne best mulig hyppighet av injeksjoner, trass legens ønske. 
  26. må mase meg til hyppige nok injeksjoner. 
  27. Jeg har ennå ikke funnet noen lege som hjelper meg, dessverre. 
  28. Ikke god oppfølging fra fastlege. Måtte finne en privat i Oslo, og jeg er fra nord. Litt vanskelig. 
  29. God oppfølging av fastlegen etter å ha vært i utlandet 
  30. Får b12 injeksjoner, lite oppfølgin utover det 
  31. Får b12 injeksjon hver tredje måned siden 2012 m
  32. Har fått 5 b12 injeksjoner over 5 uker. Så stopp. Byttet fastlege. Han forstår ikke problemet for nå har jeg høyt b12. Fått noen b12 sprøyter,men han syns det er nok etter 5 injeksjoner.
  33. Min lege har ikke kompetanse, men lar meg følge råd fra B12-foreningen fordi "Det er jo ikke farlig med tilskudd". 
  34. Lege ved st olav følger opp Ignorert og feilbehandlet av leger. 
  35. Går privat og får injeksjoner etter behov 
  36. Jeg har mange symptomer,men blir ikke hørt 
  37. Har tidligere år fått depo sprøyte med B 12 hver tredje måned. Så i fjor fikk jeg beskjed om at jeg hadde så mye at nå skulle jeg få sprøyte kun hver fjerde måned. Har aldri blitt fortalt noe som helst om B12 mangel av min lege utover det at jeg måtte begynne med sprøyter for 16 år siden. Har selv funnet ut at jeg fikk det problemet etter å ha tatt en 6 ukers kun med Trimetroprim( tror jeg den het), mot urinveisinfeksjon.
  38. Går privat. Får ikke nok hjelp av fastlegen 
  39. Vil gjerne vite mer 
  40. Har fått hjelp i utlandet. Får nå 2 inj pr uke fra fastlegen i Norge. - det var noe problematisk å få.
  41. Får oppfølging av lege og fra utlandet. 
  42. privatlege 
  43. Får litt hos lege og prøver folat tabletter og b12 piller..na b12 inj.annen hver måned . Fikk 1 sprøyte i uka i 5 uker med utrolige resultater...  


3. Behandling

Annet

  1. Flytende B12 fra helsekost. 
  2. Både injeksjoner og resept tabletter 
  3. Bruker både injeksjon og tabletter 
  4. Har prøvd å ta tilskudd i form av flytende B 12. Synest eg hadde det litt bedre, men tar ingenting no. Nye prøver til hausten 
  5. Flytende B12 
  6. B12 og B-komplex på Apotek
  7. Bruker b12 tabl.kjøpt på apotek + bkomple, 
  8. Har kjøpt Betolvex i Sverige. 
  9. Bruker kosttilskudd som inneholder V vit 
  10. Liposomal methyl b complex frå quicksilver 

4. Hvis du bruker injeksjonebehandling hva bruker du da?

  1. Bruker ikke 
  2. Vet ikke
  3. Husker ikke
  4. Naturmedisin
  5. TrioBe
  6. Vet ikke. Får det ikke lenger 
  7. B 12 life tabletter Methylcobalamin / 5 -decoxyadeno- sykobalamin
  8. Gått fra injeksjon til tbl 
  9. Cyanokobalamin( ca annen hver dag) Hydroksokobalamin ( 1 hver uke) 
  10. Bruker ikke injeksjoner mer 
  11. Har brukt sist gang for 8-9 år 
  12. Depotampuller fra Takeda. 
  13. Husker ikke hva, har akkurat fått den siste i pakken og skal hente ny 
  14. Tabletter med metylkobalamin STR 

5. Injeksjonsbehandling - hyppighet

  1. Bruker ikke injeksjoner 
  2. Varierer - fra to til fire uker etter behov.
  3. Tatt langt hyppigere tidligere men nå holder det med månedlig 
  4. Legen mener annen hver mnd er nok 
  5. Har gått i over 20 år og hanglet pga lite kunnskap. Vi er nå i en fase der vi prøver å finne riktig intervall. Har og fått folat nå. Alt takket være B12-Foreningen.

6. Tablettbehandling

Annet

  1. Bruker ikke tabletter. Har prøvd, men fikk ikke opptak 
  2. Bruker ikke
  3. Methylcobalamin 1000 mikrogram 1 x hver andre måned som refyll. Spiste sterkere tabletter på 35000 mikrogram i 3 uker hver dag i strekk som startbehandling, den inneholdt flere typer b12. Gikk da fra blodprøvesvar 397 mol/L- 1497 mol/L. Gikk deretter over til 5000 mikrogram cyanocobalamin og kjente den tok lengere tid før den virket på kroppen. Nå nede i 1000 mikrogram methylcobalamin og den virker hurtigere på mage/tarm og generelt ellers og bruker den som booster mot hjernetåke, energimangel, nervesmerter, stråling, prikking og lemus i muskler. 
  4. Er i oppstartsfasen, med litt utfordringer med å finne riktig vedlikeholdsdose...
  5. Kosttilskudd innimellom Bioactive B12 fra Pharma Nord
  6. Berocca  
  7. Helsekost pharma Nord Active B12 600 mcg 6-20 tabl pr dag
  8. Tar Solaray Mega B stress ekstra sterk daglig 
  9. Superior sours e. Med B6, B12, b9 tar også multi og adenosyl, magnesium, etc 
  10. Tar 2 vit b kompleks pr dag, og 1mg folsyre 
  11. Methylcoblamin 
  12. Tar tablett metylkobalamin når jeg skal sove. Sover veldig dårlig ellers. I tillegg til injeksjoner da. 
  13. Methyl B12 

7. Hvordan ble du medlem i B12-Foreningen?

  1. GOOGLE 
  2. Hittade en artikel om en kvinna där det stod att hon var medlem, googlade sedan. 
  3. Fikk det opp på internett 
  4. Var med på å starte foreningen 
  5. Fant nettsiden under mine om B12 mangel på google. 
  6. Anbefalt av min datter. 
  7. Leste om lavt stoffskifte på Facebook , leste om en som anbefalte foreningen.
  8. Gjennom B12-søk på Internett 
  9. Gjennom en annen lukket Facebook gruppe 
  10. Leste noe på Facebook hvor en person viste til B12 forreningen. Jeg visste ikke at sånn fantes. 

8. Har du så langt hatt nytte av medlemskapet?

Annet

  1. Ja nyttig, men lite gehør hos fastlege så lenge jeg ligger over minste refverdi. S b12 190 
  2. Blitt medlem i dag. Tidlig å si. 
  3. Ikke helt enda. Men det er muligens også min skyld 
  4. Vanskelig å lese innlegg kommer ikke inn ennå jeg har betalt 
  5. Er bedre nå og har ikke vært flink å logge inn. 
  6. Det er et vanskelig stoff selv for en sykepleier, så det gir mer spørsmål
  7. Er ganske ny så har lite erfaring ennå 
  8. Ja, de har reddet min helse og mitt liv. 
  9. Håper å få nytte av det men har nettopp blitt medlem. Jeg skjønner at jeg har mye å lære. 

9. Vil du anbefale B12-Foreningen til andre?

Annet

  1. Jeg er så ny - at det kan jeg ikke svare på 
  2. Kjenner ingen 
  3. Om de har b12 mangel ja 
  4. For ny
  5. Ikke lest