"Leger behandler symptomer! Basta!"

22.01.2019

 Jeg fulgte pappa til legen i dag. 

Siden fastlegen har sluttet, så kom han til en vikarlege i dag. 

Vi hadde med behandlingsplan fra Amsterdam som vi ønsket legen skulle overta.
Legen leser planen og forstår hverken hvorfor vi har vært i Amsterdam eller hva hun skal gjøre med dette.

 Jeg sier da at her hjemme vil han i beste fall bare få injeksjon hver tredje måned, mens spesialisten i Amsterdam anbefaler ukentlige injeksjoner. Hovedsakelig på grunnlag av at nyreprøvene hans ble fine etter 2 injeksjoner.

 Pappa har hatt nedsatt nyrefunksjon i 12 år uten at han har visst det. Vi ble oppmerksomme på det når vi fikk utskrift av journalen i  høsten 2018. 

"Da vet vi jo svaret!"

Legen sier at hun ikke kan avgjøre dette, så hun må snakke med kommunelegen om det. «Da vet vi jo svaret!» utbryter jeg. Legen ser spørrende på meg, og jeg forklarer villig vekk. Forklarer at kommunelegen tok i fra meg både diagnose og behandling. Siden pappas verdier var høyere enn mine, vil han jo ikke gå med på det. 

Injeksjon hver 4.dag?

Hun snur seg mot pc'en og sier hun må lese hva fastlegen har skrevet om pappas mangel. «Du får injeksjoner hver 4. dag?» Nei, svarer pappa.

 «Det er datteren din jeg spør....». Det viser seg at det står mer om min mangel enn hans, i hans journal!
«Når dere skal behandle verdier, så vil få pasienter få hjelp. Symptomene er jo det viktige i denne sammenheng», sier jeg.

 Da blir legen litt høyere i stemmen; «alle leger behandler symptomer, ikke verdier. Basta!»

Irritert!

Flere ganger hinter jeg frempå om symptomene, at det er kun dem som skal diskuteres og behandles? Til slutt klarer ikke legen å skjule irritasjonen og skysser oss ut av kontoret med beskjed at hun ringer i slutten av uka. 

Ja, jeg kan være utrolig plagsom. Egentlig prøvde jeg bare å hjelpe legen, hun kjenner jo ikke  til symptomene til pappa!! Heller ikke hva bedringen består i.

 Luktesansen er tilbake, balansen er bedre og innvendig kløe er borte!

Så nå får vi høre i slutten av uka hva legen konkluderer med. 

Oppdatering:

Legen ringte for å fortelle at pappa kan ikke få ukentlige injeksjoner. Fordi VERDIENE tilsier ingen mangel. Kun de med blodmangel får B12! (Legens ord)
Hun ble rasene når hun ble påmint at det er vel symptomer dere behandler?