Ærlig lege og alle B-ene

21.02.2019

I dag fulgte jeg min datter til legen.

 Jeg har ikke til vane å følge henne, men siden jeg bor i vest og hun i øst, passer det godt nå når jeg er på besøk hos henne.
Hun får, som tidligere nevnt, også behandling i Amsterdam. Legen hennes vil ikke overta denne behandlingen. Dette hadde jeg litt lyst til å diskutere med legen hennes. 

Symptomene hun har nå, og som hun ønsker å få hjelp for, KAN komme av mangel på B12, B9 og/eller B6.

 Dette sier jeg til legen og han svarer; «Ja, men B12 og folat får hun god behandling for. Symptomene skal ikke forverres da?» Måtte innrømme (for meg selv) at han hadde et poeng der. 

Aldri lært om det

Hva med eventuell mangel på B6 da? «Jeg kan ikke ta den prøven, heller ikke henvise. Hadde jeg kunnet det, og B6 er lav, ville jeg ikke visst hvordan jeg skulle behandle det. Av den enkle grunn at jeg aldri har lært det!» «En kan ta prøver av B3, B6, B18 og B19, men det hjelper ikke så lenge jeg ikke kan noe om dette» Noe i den siste setningen hans fortalte meg at han ihvertfall er ærlig! Og det liker jeg. 

Behandlingsplan

Han sier klart i fra at han vil følge Norges retningslinjer/anbefalinger hvis han skal ta over B12-behandlingen. Så da følger hun heller den fra Amsterdam, noe som er greit for legen. Han henviser henne til andre instanser for symptomene sine og avslutter samtalen med; «undersøk om du kan få tatt prøve av B6 evt privat». 

Ærlige leger liker vi, selv om vi ikke alltid får det som vi vil. Samtidig må vi kanskje huske på at B12 kurerer ikke alt!