Kopi av Erstatningspreparater og egenandeler.

Grunnet opplysninger fra medlemmer om at apotekene tar  høyere egenandel på erstatningspreparater enn det utskrevne preparat  ved mangel på produkt- her Behepan, sendte B12-Foreningen en henvendelse til Helfo for å få klarhet i om dette er riktig praksis.

Emne: Egenandel på ertatningsmedisin

Hei!

På vegne av medlemmer i B12-Foreningen har vi følgende problemstilling vi ønsker svar på:

Det har i lengre periode vært mangel på Behepan, cyanokobalamintabletter på norske apotek.

Medlemmer rapporterer at de har fått Betlovex som erstatning. Det er bra.

Men de opplyser at de da blir avkrevd en høyere egenandel ved kjøp av Betlovex enn Behepan.

Dette er gjort ved flere apotek.

Vårt spørsmål er: Er dette korrekt, eller skal egenandelen være den samme som ved kjøp av Behepan?

B12-Foreningen

v/ Turid Norvald

Epost: styret@b12-foreningen.no

Internett: www.b12-foreningen.no

Svar fra Helfo:

Hei,

Takk for henvendelsen.

Legemiddelverket har bestemt at det kan leveres ut utenlandske pakninger med cyanokobalamin, tilsvarende Behepan tabletter, i forbindelse med mangelsituasjon.

Erstatningen skal kunne utleveres på blåresept på samme vilkår som Behepan.

For mer informasjon se Mangel på Behepan tabletter på legemiddelverket.no.

Rikke Saur

Førstekonsulent