Injeksjonsdag

25.02.2019

En helt vanlig injeksjonsdag. 

Morgeninjeksjon
Jeg tar alltid min B12- injeksjon om morgenen. Årsakene til det er flere. Jeg blir bla  veldig tørr i munnen av folat, og da må passe på å drikke mye. B12 gir meg en «boost» så energinivået går opp noen timer. Så av den grunn tør ikke ta om kvelden.  Er redd for søvnen.

Vitamintilskudd

Jeg begynner med diverse vitamin-tabletter; folsyre 5mg, B-kompleks, B6 25mg (har mangel), vitamin D 4000 ie og 350mg magnesium. Disse tar jeg minimum en time før injeksjon. 

Jerntilskudd tas på ettermiddagen siden kaffe og jern ikke er så ideelt.

Kaffebesøk

Så tar jeg gjerne et kaffebesøk til foreldrene mine mens jeg venter på at tiden skal gå (les; drøye tiden). Det har vel etterhvert blitt en form for rutine å ta sprøyten, men gleder meg gjør jeg ikke....

Kalium

Hvis jeg har det  i hus, så spiser jeg gjerne en banan rett før injeksjonen. Både pga inntak av kalium, men også for å få i meg noe mat. Jeg mister nemlig appetitten den dagen injeksjonen tas. Matinntaket tas igjen de andre dagene 😜. 


Når ampullen skal åpnes, bruker jeg papir for å holde på den. Jeg har nemlig erfart at det er fort gjort å skjære seg på den avbrukne toppen.

 Sprøyten settes saaaakte (pingla gjør ingenting fort i denne sammenheng). Settes i låret, midtre del, litt ut mot yttersiden.
Alle nåler og ampullen putter jeg på en flaske. Når denne er full kastes den i restavfallet. Dette har jeg sjekket med apoteket, jeg trodde det måtte leveres der. Det skal det altså ikke!!
Nå er det noen dager til neste, samme prosedyre da.
Ha en fin uke
😊