Halv seier og B12-Foreningens t-trøye!

16.05.2019

I dag var det mammas tur til legen.

Blant annet for (i mine øyne) B12-mangel. Vi har snakket med denne legen et par ganger før, og hun har tatt de nødvendige prøver. Så med B12 på 249, folat på 6,6, MMA og homocystein høy normal så synes jeg det er på sin plass med behandling! Ved forrige legetime fikk mamma også konstatert polynevropati i føttene.

Sol og varmt her i dag, så da var det en naturlig ting å ta på seg B12-foreningens T-skjorte. Et diskret lite hint om hva jeg ønsket hos legen...

Jeg vet ikke hvor mye denne legen vet om B12, men legen er lydhør og ikke negativ. Det liker jeg!

Mamma har ikke noen «klar» mangel i følge prøvene, men symptomene er mange. Hun har diabetes også, så det er klart at mange av symptomene også kan være derfra.

Som sagt, legen er lydhør, og hun synes at det er fantastisk at jeg har fått så god hjelp i Amsterdam. Legen er nok litt «paragrafrytter» så jeg har ikke spurt om hun vil overta min behandling. Hun må kanskje få noen års erfaring først.

Det ble B12-injeksjoner på mamma også!

Når det gjelder mamma så er legen hennes villig å gi B12-injeksjoner. Mitt ønske; en gang ukentlig. Legens ønske; hver tredje mnd. Vi møttes på midten, det blir injeksjon en gang i måneden i første omgang. Ny vurdering etter tre måneder.

Jeg påpekte at hvis mamma fikk en injeksjon nå så vil folat «gå til bunns».

«Da skriver jeg ut 1mg til henne, er det det du også tar?» Jeg svarer at jeg får 5mg, men synes det er greit at mamma får 1mg som hun skal ta daglig.

Vil legen følge Auwerda sin behandlingsplan seinere?

Jeg klarer ikke dy meg for å spørre; «Hvis mamma reiser til Amsterdam, vil du følge behandlingsplanen derfra da? Den vil nok være litt annerledes (hyppigere injeksjoner) enn den du gir henne»

«Ja, det vil jeg. Det er jo en spesialist dere oppsøker der» svarer legen. Fantastisk!!

Legen lurte da på om vi kanskje skulle vente med å starte behandlingen til etter Amsterdam-besøket? Helst ikke, svarer jeg. Vi vet jo at det er en minimal sjanse for reaksjon på injeksjonen, og jeg føler det er bedre å få den her hjemme enn i utlandet. Noe legen var helt enig i. Så hun skrev ut hydroxocobalamin på hvit resept, siden det ikke kan «forsvares» å skrive den på blå. (den diskusjonen tar vi med legen senere)

Så nå blir det ny Amsterdam-tur. Dvs at begge foreldrene mine blir med på gruppe-turen til høsten. Det blir deres ferie i år!