ENDELIG!

16.12.2019

ENDELIG!

Jeg var hos legen i dag, for første gang på over ett år. Det var med litt blandede følelser siden vi aldri har hatt så god tone når det gjelder behandlingen min med B12. Jeg har stått på mitt, - vil ha behandling, og legen har nektet meg optimal behandling men tilbudt meg injeksjon hver tredje måned.

Jeg begynte samtalen med at jeg trengte resepter. Vitamin D og B12. «Når det gjelder B12 så håper jeg det kan bli oftere enn hver tredje måned»

Ja, svarer legen, du kan få to ganger i måneden. Jeg ble så forfjamset!!

Å overraske en med B12-mangel på denne måten, som er ustyrtelig treg i tankegangen i blant, er «urettferdig». Jatakk, sa jeg bare.


Alle mine tanker  og bekymringer for denne timen var helt bortkastet, og jeg tenkte at her trenger jeg mer tid å få tenkt ut argumenter for å få enda hyppigere injeksjoner. Så jeg spurte ham om min B6-mangel som er vanskelig å finne en vedlikeholdsdose på. Erfaringen i Norge (og utlandet) på denne mangelen er veldig innskrenket, så han måtte google for å finne noe om dette. I mens bablet jeg om hva jeg og dr Auwerda har blitt enige om når det gjelder B6, mens hjernen kvernet om B12-injeksjonene. 

Til slutt sier legen «du må bare ta blodprøver så ofte du trenger angående B6, og så forholder du deg til ham i Amsterdam!»

Da var eneste tanken å bare hoppe idet; «får jeg B12 på blå resept og ukentlig?» Ja, det skal jeg ordne sier legen.

Jeg turte ikke spørre om mer, takket for meg og gikk måpende og OVERLYKKELIG ut av kontoret!

Kontordamen  kommer etter  meg og lurer på om hun kan få spørre om noe. Selvfølgelig, sier jeg. Hun lurer på om det går an å bruke depot så ofte som jeg skal, hvorfor du ikke ha den andre sorten. Hva er forskjell?

Hva annet kan jeg si enn at depot er hydroxocobalamin, og den andre er cyankobalamin som jeg ikke kan bruke. Hun er strålende fornøyd med svaret og sier at endelig lærte hun forskjell på disse to B12-preparatene.

Hmm, vet ikke om jeg var like fornøyd med svaret hun fikk men ble litt tatt på senga der også. Ikke vandt med at de er interessert i vitaminene på legekontoret!

Den neste som lurer på noe er damen som skal ta blodprøvene. Siden B6 er en litt omstendelig prøve å ta, så var dette første gangen hennes. Hun ville vite «alt» om B6. Symptomer, virkning og dosering!!

I to år har jeg kampet mot denne legen for å få behandling. Jeg er ennå ikke helt i mål, men dette var et kjempeskritt i riktig retning!!

Ett ord; OVERLYKKELIG ❤️

DA BLIR DET JUL I ÅR OGSÅ!!!