Wenke

13.01.2019

I oktober 2017 tok jeg et valg som forandret livet mitt.

Jeg skrev en mail til en klinikk i Amsterdam som jeg kun hadde lest om på nett, Google-translate fra nederlandsk til norsk. Jeg var skeptisk men desperat, så dette fikk bare koste hva det koste ville men det skulle ikke være uprøvd.

Jeg fikk raskt svar på mailen fra B12-klinikken, og de hadde en ledig time 14. desember. Jeg takket ja til den selv om det kostet en «formue». Da kostet en konsultasjon 7000,- og reisen ble ikke billig rett før jul.

Litt bakgrunn for dette valget

I 1989 begynte smertene i ryggen, som raskt spredte seg til alle muskler og ledd. Mange diffuse symptomer de siste 30 år som ble dempet med sterke smertestillende. I 2016 ble vitaminmangelen min oppdaget, men fikk ikke optimal behandling før i april 2017 diagnose Pernesiøs Anemi. Behandling og diagnose ble tatt i fra meg i september samme år fordi verdiene var bra.... (denne historien skal skrives i sin helhet ved en senere anledning)

Tilbake til Amsterdam

Jeg ante ikke hva jeg gikk til. Så da jeg gikk inn på legens kontor var jeg både spent og skeptisk.Jeg har aldri hatt lave B12-verdier (sett med norske legers øyne) 164 før behandling. Dvs at jeg hadde brukt B-vitamin tabletter i 6 mnd før måling men hvem visste vel at de hadde innvirkning? Alle skrekkhistorier jeg hadde laget i tankene mine forsvant med det samme legen begynte å prate. Han var oppriktig interessert å høre om symptomene mine! Når de startet, hvilke osv.

Dette hadde ikke skjedd hvis du ikke har mangel!

Han så selvfølgelig også på blodprøvesvarene mine som jeg hadde med. Det han reagerte mest på var at det var målt til over 1400, for å ha sunket til 1133 ti dager senere. «Dette hadde ikke skjedd hvis du ikke har mangel!» Verdien vil være over 1400 i flere mnd hos dem som ikke har mangel.

45 min. hos legen var over på et blunk.

Plutselig stod jeg på gaten, forvirret og kjempeglad og måtte nesten klype meg i armen for å se om dette var virkelig. Med meg ut hadde jeg med meg 40 ampuller B12, folsyre 5 mg, vitamin D og utstyr til å sette B12-injeksjonene. Behandlingsplan fikk jeg også, 2 injeksjoner ukentlig i 3 mnd, deretter ukentlig hvis mulig.

Spørsmålene meldte seg.

Selvfølgelig tok det ikke mange dagene før spørsmålene meldte seg hos meg. Siden det er lite informasjon fra legene her, ble det sendt en del mailer til klinikken. Jeg har alltid fått svar, utfyllende og raskt. Auwerda var en god støtte å ha når Wake-up symptomene stod i kø de to første månedene. Også når andre «symptomer» plutselig dukket opp. Han har rådet meg når det gjelder kofaktorer og andre vitaminer som ingen lege her hjemme har kunnet svare på.

Nytt menneske.

Nå 13 mnd etter besøket er jeg absolutt et nytt menneske. Mange av symptomene som kom snikende for mange år siden, har nå regelrett sneket seg vekk igjen. Det går nesten ikke en dag uten at jeg oppdager at et «nytt symptom» er borte.90% av smertene er borte, magen er i orden, utslettet er vekk, balansen er betydelig bedre, hukommelsen er bedre. Døgnet har fått flere timer som jeg er våken på, energien er ganske bra og jeg sover godt. Nå kan jeg planlegge uten forbehold om en god/dårlig dag og ikke minst GLEDE MEG når noe nytt skal skje. Etter første konsultasjon har jeg besøkt klinikken 4 ganger. 3 ganger sammen med andre «pasienter» bla min datter og min pappa.

Alle jeg har vært sammen med har fått hjelp og har bare positive ting å si om B12-klinikken og Auwerda.