Å være sin egen prøvekanin!

Bursitt i skulder?

I snart 2 år har venstre skulder vært plagsom, litt opp og ned med smertene. Etter Amsterdam-turen i desember -17 ble den bedre, men den har aldri vært helt smertefri. Jeg har fått av legen Voltaren injeksjon, Voltaren tabletter og to andre kurer med betennelsesdempende. Disse har ikke hatt noen virkning.

Etter et blogg-innlegg får jeg et tips om en «oppskrift» på å bli kvitt bursitt i skulderen. Nå VET jeg jo ikke om det er bursitt, men jeg har tidligere hatt det i albuene og hoftene. Dette er helt smertefritt nå.

«Oppskriften» går ut på daglige injeksjoner i en uke, deretter hver 3. dag i en uke, så to ganger ukentlig. Jeg vet pr i dag ikke om dette vil virke så nå skriver jeg «dagbok» og vil publisere dette når uken er gått. Uansett resultat.

Må innrømme at jeg er litt skeptisk,men dette er ufarlig og jeg bruker meg selv som prøvekanin 😉

Dag 0

Dagen før injeksjon. Jeg har sovet dårlig om natten og armen/skulderen er veldig vond. Må ha hjelp i stallen til mange av tingene som tidligere ikke har vært noe problem. Bla annet å legge sal på hesten.

Dag 1

Første injeksjon. Dette er den dagen jeg skulle hatt injeksjon så det er ikke den store forandringen fra dagen i går. Sover ikke kjempegodt og smertene er ganske konstante. Klarer ikke bruke venstrearmen når jeg dusjer og skal vaske håret. Kan ikke bære noe med ventrearmen i dag.

Dag 2

Andre injeksjon. Har sovet godt, men våkner hver gang jeg snur meg. Utover dagen kjennes det ut som noe jobber i skulderleddet. Nesten som når et sår gror, det klør. Oppdager i dag en skikkelig «pølse» nedover skulderbladet. Mulig den har vært der lenge? Kan sette ting opp i skapet med venstre-armen men ikke strekke 100 % ut. Kjenner smertene godt, men de er bedre.

Dag 3

Har ikke våknet i natt av smertene, og bevegeligheten er tilbake! Har et «stramt bånd» rundt skulderleddet, men den mest intense smerten er borte. Har løftet en del tunge ting i dag, men skulderen er ikke blitt verre.

Dag 4

Sover godt, ingen smerter om natta. Det «stramme båndet» er borte, og smerten har flyttet seg. Kjenner det godt i skulderbladet og rundt kragebeinet. Har trigget skulderen i dag med mange tunge løft blant annet (burde kanskje ikke gjort det, men dette er en del av hverdagen min så det må den tåle!) Bevegeligheten er bra selv etter tunge løft. Nakkemusklene er mørbanket, men er ikke stiv.

Dag 5

Ingen smerter i natt heller. Kjenner det godt i skulderbladet at det ble tunge løft i går. Er ikke blitt verre etter dette, men heller ikke bedre.

Gleder meg til at de daglige injeksjonene er over, jeg blir visst aldri vant med sprøytene....

Dag 6

Fremdeles øm i nakken, som en krampe har «løsnet». Samme smerter som i går, virker kanskje som smerten flytter seg litt. Ikke vondt hele tiden, men kjenner at skulderbladet er ømt.

Dag 7

Endelig siste injeksjon! Det har gått overraskende godt, men glad de daglige er over. Var i røntgen i dag, og etter alle merkelige vinkler med armen og skulderen kjenner jeg godt at det er noe der. Ømheten er borte i nakken, og igjen kjennes det ut som smertene flytter seg. Noe jobber i skulderen, uten tvil!

Konklusjon etter 7 dager;

Bevegelsen er tilbake, og smertene er betydelig redusert. Slik det er nå, kan jeg godt leve med. Siden jeg har hatt dette nærmere 2 år, kan en vel ikke forvente at alt forsvinner på en uke. Dessuten er «oppskriften» over flere uker, så jeg er ikke «ferdig». Nå skal jeg ta injeksjon hver tredje dag i en uke.

Det var dette med å være tålmodig!!