Berg- og dalbane

09.03.2019

-  For to dager siden begynte nok ting og toppe seg litt. En særdeles travel dag med noen timer i stall, legebesøk med pappa og selskap på kvelden.

Legetimen gikk egentlig ganske bra. Ny fastlege til pappa som villig ville overta behandlingen på B12, i forhold til behandlingsplanen fra Amsterdam. Jeg sa at ønsket var depot-ampullene og å få dette på blå resept. Det siste måtte legen sjekke, men trodde ikke at han kunne skrive ut B12 på blå resept. Han skulle konferere med en annen kollega på  legesenteret dagen etter.

- Så kommer natten, litt for mye kaffe iblandet med en veldig vond skulder som resulterer i lite søvn. Altså en lang natt til å fundere på B12, alvorlighetsgraden av skulderen ( kanskje det er noe dødelig ), hvordan kan posten rote vekk viktige brev som er sendt hematolog, kjenner jeg brygger på influensa osv.

Når morgenen kommer, er ikke humøret akkurat på topp. En svart sky henger over hodet. 

Jeg ringer til Haugesund for å spørre om de har mottatt mitt siste brev. De hadde nemlig ikke mottatt det første brevet jeg sendte for en måned siden. Treffer på en «hyggelig» dame som forteller meg at JEG kan ikke sende brev, det må fastlegen gjøre. Jeg prøver så godt jeg kan å forklare at legen HAR sendt en henvendelse, men han sendte var feil blodprøver! Hun sier bare videre at fastlegen må sende en re-henvisning til hematologen med de rette blodprøvesvar. - Som om det vil skje!

Jeg sitter igjen med en følelse av at de bare har makulert brevene mine? Fordi jeg «bare» er en pasient og ikke lege!

Jeg prøver i løpet av dagen å få tak i en fysioterapeut. Vet at de kan henvise til røntgen av skulderen min. Får selvfølgelig ikke tak i ham.

Skulderen har vært plagsom i snart 2 år, har spurt legen min om å henvise til røntgen men det har han ikke ville gjøre. Fått injeksjoner av voltaren og betennelsesdempende tabletter i stedet. Disse hjelper ikke.

Siden fastlegen for tiden ikke er min beste venn, så var det en tung telefon å ta til legekontoret for å be om en henvisning til røntgen. Kontordamen mener jeg må ha time, noe jeg ikke vil!! Han vet jo om problemet mitt? Og nå går det utover nattesøvnen.

Nå synes jeg virkelig synd på meg selv!!

Stallen ble en liten redning igjen, så 7 timer med stell, sosialt og ingen prat om helsevesenet, så jeg var god og sliten når natten kom.

Jeg sov godt gjennom natten. Når dagen gryr, logger meg inn på helsenorge.no, og ser at hematologen i Haugesund har mottatt brevet! Noen timer senere får jeg beskjed om at det er satt opp time til røntgen om en uke! Fikk nettopp beskjed at pappa får ampullene på blå resept! - Endelig smiler verden litt igjen.

Og egentlig sitter jeg nå og ler litt av meg selv som kunne «synke så dypt» pga noen bagateller. Svartmale alt og være litt paranoid.... Hadde lyst å gi opp hele B12-kampen!

På de dårlige dagene er det fantastisk å ha gode venner både på FB og i «virkeligheten». Som støtter og hører på alt det negative en har å si. Ting blir bedre!

Ha en flott helg alle sammen!