Amsterdam- oppsummering av oktoberturen 2019

10.11.2019

Amsterdam oktober 2019

I begynnelsen av oktober satte ti damer og menn nesen sørover til B12-klinikken i Amsterdam. Noen få hadde jeg møtt før men de fleste var ukjente.

Før jeg reiste ned, var jeg egentlig fast bestemt på at dette var siste gruppeturen jeg skulle organisere. Det koster både penger og krefter med å organisere alt.

Men så møter jeg disse flotte menneskene, og neste tur er allerede på planleggingstadiet.

Det mest spesielle med denne turen er at det er flere menn med. Det er nok mest kvinner som har B12-mangel men kanskje det er like mange menn? Kanskje de går lenger med symptomene sine før de oppsøker lege, eller som disse mennene som var med som ikke får behandling for mangelen sin?

Denne turen gjorde også, som tidligere, inntrykk.

 Jeg får ta del i flere av historiene til de som er med. Noen er bare å riste på hodet av, rystende og spesielle. Alle sammen har en syksomshistorie som er lik andres, samtidig er alle ulike. Jeg får stadig aha-opplevelser, og jeg lærer utrolig mye av dette!

Konsultasjonene på klinikken gikk smertefritt og alle fikk behandling. De som ønsket det fikk også opplæring i å injisere selv. Resultatet av behandlingene vil komme etter hvert.

Som tidligere, så fikk jeg selvfølgelig ikke pratet like mye med alle som jeg skulle ønske. Jeg skal prøve å få rettet opp i det ved å ta kontakt med de alle etter hvert. Jeg synes det er interessant å ta del i opp- og nedturer hvor jeg prøver å være en støttespiller og motivator. Den første tiden kan være tøff noen ganger rent psykisk når en sette injeksjoner selv, og de fysiske plagene (wake-up) som flere kan oppleve når hyppige injeksjoner tas.

Som skrevet lenger oppe, pga disse utrolig hyggelige menneskene som jeg nå møtte, er det en ny tur på trappene. Planlagt besøk på klinikken den 13.03.20

Så igjen, tusen takk til alle som har deltatt på turene og gjort de så vellykket. Nå håper jeg at alle får den virkningen av B12-behandlingen som de håper på. Husk bare at noen ganger kan det ta lang tid før mangelen og symptomene rettes opp !

Wenke